Goede test voor Birgit Berk in Gelsenkirchen

GELSENKIRCHEN (GER) – Nationaal triathlonkampioene Birgit Berk testte zich vandaag in het Duitse Gelsenkirchen op een sprint-race. Vrijwel de hele Duitse selectie deed hetzelfde in de aanloop naar het WK over twee weken in Hamburg. Berk presteerde knap door voormalig Europees kampioene Anja Dittmer eruit te sprinten. Winnares werd Ricarda Lisk oud-winnares in Holten. Bij de mannen was Frodeno de sterkste.

GENEVE (SUI) – De talentenselectie deed mee in een ITU Points-race in Geneve. Eva Janssen was er de beste landgenote op een negende plaats. Veel deelnemers werden door Magali di Marco Messmer en de later uitgestapte Annabel Luxford op een ronde gezet en moesten bijgevolg opgeven. Slechts vijftien van de veertig vrouwen finishten. Bij de mannen was Maik Petzolde de sterkste. Nationaal beloftenkampioen Luc van Es finishte als zeventiende.

UITSLAGEN 
TRIATHLON GELSENKIRCHEN (GER)

MANNEN -----------------------------
 1 Jan Frodeno    GER  55.20
 2 Daniel Unger    GER  55.20
 3 Gregor Buchholz  GER  55.51
 
VROUWEN ----------------------------
 1 Ricarda Lisk    GER 1.02.25
 2 Birgit Berk       1.03.09
 3 Anja Dittmer    GER 1.03.30
UITSLAGEN 
TRIATHLON GENEVE (SUI)

MANNEN -----------------------------
 1 Maik Petzold    GER 1.59.09
 2 Andrew Johns    GBR 1.59.32
 3 Olivier Marceau   SUI 1.59.35
 
VROUWEN ----------------------------
 1 Magali di Marco   SUI 2.14.07
 2 Nicola Spirig    SUI 2.16.36
 3 Jodie Swallow    GBR 2.18.34

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst