Riikka Kelja superieur in Spaanse lange off-road

RIBA-ROJA D’EBRE (ESP) – Riikka Kelja heeft dit weekeinde in het Spaanse Riba-roja d’Ebre de een lange-afstands off-road triathlon gewonnen. De wedstrijd maakte deel uit van de Spaanse XTERRA-Tour. Kelja was veruit de snelste dame in de wedstrijd over 1,9 km zwemmen, 90 km mountainbiken en 21 km lopen en was in het overall-klassement goed voor de tiende plaats. Echte concurrentie had ze niet, de tweede vrouw in de wedstrijd finishte op bijna drie uur achterstand. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Duitser Nico Pfitzenmaier (4.36.30). Johan Neevel startte ook in Riba-Roja d’Ebre, maar moest na drie kilometer lopen vanwege kramp in zijn bovenbeen opgeven.

Het was de eerste keer dat Kelja meedeed aan een off-road wedstrijd over de lange afstand. “Het was flink afzien”, vertelde ze.”Ik kwam in de kopgroep uit het water en ook het fietsen ging erg goed. Wat het vooral erg zwaar maakte, was de hitte. Met het lopen had ik daar veel last van, vooral omdat er te weinig drinkposten waren.”

Bronnen:
Marcia Jansen
Raid Triatlo Riba-Roja d’Ebre