Komende zaterdag: Duathlon D-Day

LELYSTAD / DEDEMSVAART – Komende zaterdag vinden er gelijktijdig twee wedstrijden plaats die meetellen voor het NTB-duathloncircuit: de Zeebodemevent Duathlon van Lelystad en de Voartse Rabo Duathlon van Dedemsvaart. En op dezelfde dag loopt de top van Europa zich warm in de Schotste hoofdstad Edinburgh waar het EK duathlon plaatsvindt. De circuitdeelnemers lijken zich over de races te gaan verspreiden. De verwachting is dat een aantal van hen pas op het laatste moment zal gaan kiezen. Ondanks de programmering op dezelfde dag lijkt het aantal deelnemers in beide wedstrijden ten opzichte van vorig jaar nauwelijks minder.

In Lelystad is er, mede door opname van deze wedstrijd in het Beneluxcircuit, een sterke Belgische afvaardiging aanwezig, aangevoerd door Jeroen Maetens. Hij krijgt te maken met onder andere Jelmer van de Bogerd en Raimond van de Boom, die een thuiswedstrijd heeft. Bij de masters krijgt Michel Bik (vierde op het WK in Györ) te maken met Belgisch kampioen Wim Lievens, die in een goede vorm steekt. Ook bij de vrouwen wordt een Nederlands-Belgisch duel verwacht. Bronzen Mieke Depoortere versus o.m. Laura Huijbregts. Ook de organisatie in Dedemsvaart maakt melding van diverse atleten uit de top van het circuitklassement, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Bronnen:
Armand van der Smissen
Zeebodemevent Duathlon Lelystad
Voarse Rabo Duathlon Dedemsvaart