Nederlandse juniorenploeg succesvol in Seneffe

SENEFFE (BEL) – Nadat de meisjes van de nationale selectie junioren vorige week als team in Enschede de overwinning gegrepen hadden, lieten ze in de eerste wedstrijd van het internationale Hi-Group Top Junioren Circuit – tevens kwalificatiewedstrijd voor het EK Junioren, op 30 juni in Kopenhagen – zien ook individueel hun vrouwtje te staan. Sarrisa de Vries kwam als eerste uit het water, op 20 seconden gevolgd door Neiske Becks en Annika Fangmann en op 55 seconden door de zusjes Caelers. De Vries reed met het fietsen een voorsprong bij elkaar van 50 seconden op Fangmann en de zusjes Caelers, ondanks dat stayeren en samenwerken was toegestaan. Becks verdween uit de achtervolgende groep door een valpartij.

Met het lopen zetten Fangmann en Anouk Caelers de achtervolging in op De Vries, echter Maaike Caelers moest één minuut wachten omdat ze haar nummer niet gedragen had tijdens het fietsen. De opgekropte adrenaline zette Maaike om in een geweldige loopprestatie door van achteruit in de laatste twee kilometer het hele klassement op zijn kop te zetten. De Waalse en Luxemburgse meisjes werden op fikse achterstand gezet. Op basis van deze uitslag is geen van de meiden nog verzekerd van een EK-startplek en dient er over 14 dagen nogmaals gestreden te worden in Meerhout (B).

Bij de jongens waren het Tim Dullaart en Lesly Derks (een nieuwkomer die zijn goede presteren op de talentendag en de Powerman Horst prima voortzette) die na het zwemmen in de eerste groep van acht jongens zaten. Jesper van
Arkel en Niels Strijk zaten in de tweede fietsgroep die op 55 seconden achterstand aan het lopen begon. De goede Luxemburgse loper Yannik Lieners (vijfde bij het EK Duathlon 2006) trok van meet af aan de wedstrijd naar zich toe op respectabele afstand gevolgd door zijn landgenoot Joé Miller, Derks en Dullaart. Na anderhalve km moest Dullaart vanwege ademhalingmoeilijkheden opgeven. Van Arkel was de enige die van de tweede groep nog atleten uit de eerste groep kon verschalken en finishte als zesde. Derks verzekerde zich met deze uitslag van een startbewijs voor het EK Junioren op 30 juni in Kopenhagen. Om de tweede en eventueel derde plek wordt in Meerhout verder gestreden.

UITSLAGEN 
TRIATHLON SENEFFE (BEL)

MANNEN -----------------------------
 1 Yannik Lieners   LUX 1:00:06
 2 Joé Miller     LUX 1:00:27
 3 Lesly Derks       1:01:09
 6 Jesper v Arkel      1:02:49
 8 Niels Strijk       1:03:29

VROUWEN ----------------------------
 1 Maaike Caelers      1:09:29
 2 Anouk Caeers       1:09:49
 3 Sarrisa de Vries     1:09:54
 4 Annika Fangmann     1:10:19
 5 Charlotte L'Hoest  BEL 1.13:38

Bronnen:
Peter Scheres, bondscoach junioren