Vincent Bruins terug met winst in Ter Idzard

TER IDZARD – Vincent Bruins was zeven jaar geleden een veelbelovende tri- en duatleet. Maar blessures en een aanrijding op de fiets tegen een shovel gooiden roet in het eten. Nu lijkt de lange atleet uit Hoorn weer op de goede weg terug. In de middenafstand duathlon van Ter Idzard was Bruins de snelste. Hij klopte Stefan van der Pal en veteraan Marco Hoogenraad en leidde de wedstrijd vanaf de start. Beste vrouw was Stefanie Bouma, die zich steeds nadrukkelijker in de duathlons manifesteert. Zij haalde het voor Esther de Vries en Geke Venema.

Het verschil was groot met vorig jaar was groot. Stonden de deelnemers vorig jaar nog bloot aan harde wind en hagelbuien, dit jaar was de verzorging bijkans niet aan te slepen om de atleten op de been te houden. Het extreem warme voorjaarsweer maakte de wedstrijd zwaar.

UITSLAGEN 
DUATHLON TER IDZARD

MANNEN -----------------------------
 1 Vincent Bruins      2.06.26
 2 Stefan van de Pal    2.07.24
 3 Marco Hoogenraad     2.10.24
 4 Henk-Jan Dolsma     2.11.30
 5 Mark Huisman       2.12.51
 6 Martin Veenhuizen    2.15.30

VROUWEN ----------------------------
 1 Stefanie Bouma      2.23.29
 2 Esther de Vries     2.34.55
 3 Geke Venema       2.45.06

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst