Mariska Kramer wint zilver bij NK Marathon Rotterdam

ROTTERDAM – Mariska Kramer heeft zondag het zilver behaald bij het NK Marathon, dat gehouden werd in Rotterdam. Ze finishte als elfde dame overall, een klein kwartier achter de gouden medaillewinnares Nadja Wijenberg, die als zesde vrouw over de meet kwam. Bij de heren ging de NK-winst naar Luc Krotwaar, tiende overall in de marathon.

Foto:Kramer blij (en energiek) met haar tweede plaats in het NK marathon

Het was voor de negende achtereenvolgende keer dat een Keniaan zegevierde in de hardloopklassieker door de Havenstad. Voor Joshua Chelanga was het zijn eerste overwinning in een marathon. Bij de vrouwen ging de winst naar de Japanse Hiromi Ominami. De felle zon bleek zondag een geduchte tegenstander. De snel oplopende temperaturen gooide het loopschema dat de organisatie voor ogen had helemaal in de war. De marathon werd later vanwege de hitte stilgelegd. Tot 15.30 uur waren er 37 mensen onwel geworden door de hitte. Een groot deel van hen had te kampen met uitdrogingsverschijnselen.

Bronnen:
Hardloopnieuws
KNAU