Csomor en Vansteelant pakken Powerman-WK; Yvonne van Vlerken derde

HORST AAN DE MAAS – De Hongaarse Erika Csomor en Belg Benny Vansteelant zijn zondag in het Noord-Limburgse Horst aan de Maas wereldkampioen Powerman-duathlon geworden. Yvonne van Vlerken pakte de derde plaats, achter Csomor en Ulrike Schwalbe. Bij de heren pakte ook Joerie Vansteelant een medaille: hij won brons. Ronnie Schildknecht werd tweede.

Van Vlerken kampte vanaf de eerste ronde fietsen met mechanische pech, waardoor ze ronde na ronde verder achterop raakte. Bij het afsluitende looponderdeel wist ze nog wat terrein goed te maken, maar het was niet genoeg om de winst die zij vorig jaar in deze wedstrijd haalde te herhalen. Wel won ze met haar optreden ook de Nederlandse titel, ruim voor Sonja Jaarsveld en Esther Tanck. Mede-favoriete Heleen bij de Vaate uit Stein haakte bij het lopen geblesseerd af, nadat zij eerder in de week tijdens een training met de racefiets in botsing was gekomen met een andere fietser.

In de mannenwedstrijd kon Tilburger Armand van der Smissen de ontketende Belgen niet bijbenen. Van der Smissen eindigde als zevende in het WK en kon nog net voor streekgenoot Wim Nieuwkerk de nationale titel veiligstellen. Erik-Simon Strijk werd verrassend derde.

UPDATE 25-4:
Van der Smissen was wegens rugklachten niet helemaal fit en voelde onderweg ook af en toe pijn in de hamstring. Nader onderzoek in de afgelopen dagen wees vandaag uit dat hij tijdens de wedstrijd een scheurtje in de hamstring heeft opgelopen. Volledig herstel zal naar verwachting vier tot acht weken duren. De Tilburger moet hierdoor enkele internationale wedstrijden in mei afzeggen en richt zich op het najaar met de Powerman Geel, het ITU-WK in de Verenigde Staten en het NK korte afstand dat in deze periode georganiseerd zal worden.

 UITSLAGEN
POWERMAN HORST a/d MAAS

MANNEN -----------------------------
1 Benny Vansteelant BEL 2.41.54
2 Ronnie Schildknecht SUI 2.42.45
3 Joerie Vansteelant BEL 2.42.55
4 Koen Maris BEL 2.43.02
5 Aksel Nielsen DEN 2.48.36
6 Daniel Wienbreier GER 2.50.15
7 Armand vd Smissen 2.50.35
8 Andy Sutz SUI 2.50.38
9 David Senn SUI 2.50.54
10 Sebastien Cornette FRA 2.50.59

VROUWEN ----------------------------
1 Erika Csomor HUN 3.04.22
2 Ulrike Schwalbe GER 3.09.04
3 Yvonne van Vlerken 3.10.47
4 Brassay Reka HUN 3.12.41
5 Michelle Parsons GBR 3.13.55

Bronnen:
Gerrino Mulder
Powerman Holland, Horst aan de Maas