Wintertriatlon Groningen volledig ‘uitverkocht’

GRONINGEN – De wintertriathlon van Groningen, die zaterdag 17 maart voor de vierde keer gehouden wordt in en rondom sportcentrum Kardinge, is overvol. Al in februari waren alle 250 startbewijzen vergeven en was de organisatie genoodzaakt deelnemers nee te verkopen. “Het is heel spijtig, maar om voor de veiligheid van de deelnemers in te staan kunnen we echt niet meer deelnemers van start laten gaan”, aldus Leendert van Achteren, voorzitter van Stichting WinterTriathlon Groningen. In de toekomst zal bekeken worden of uitbreiding van het deelnemersveld mogelijk is.

Onder de deelnemers bevinden zich Martin Veenhuizen en Gerard Lange. Onlangs stonden zij nog samen op het erepodium bij de wintertriathlon in het Duitse Inzell. In Groningen zullen beide heren zeker weer een aanval doen op het eremetaal. Bij de dames is Ada van Zwieten favoriet. De triathlonveterane is viervoudig Nederlands kampioene in die discipline en tweevoudig Nederlands kampioene op de triathlon lange afstand.

Bronnen:
Jeroen van der Vlist
Wintertriathlon Groningen