Huub Stammes tijdelijk directeur bij KNSB

SOEST – De KNSB heeft bekend gemaakt Huub Stammes te hebben benoemd tot algemeen directeur. De 44-jarige triatleet vervult deze functie op interim-basis, voorlopig voor een jaar. Stammes volgt daarmee Arie Kaufmann op, die op 1 maart bij de schaatsbond vertrok. Hij vormt vanaf april samen met technisch directeur Hans Gootjes de tweekoppige directie. De Soestenaar was van 2001 tot 2004 directeur van de KNWU, en heeft in de periode 1992-1996 ook een bestuursfunctie bekleed bij de NTB, waarbij hij de topsport in zijn portefeuille had.

Stammes is door de KNSB binnengehaald omdat de bond de komende periode een inhaal- en vernieuwslag wil maken in het segment breedtesport. Als algemeen directeur gaat hij ook leiding geven aan het Bondsbureau.

Bronnen:
Spits
KNSB