Yvonne van Vlerken wederom Sportvrouw van het jaar in Lek en IJssel

LEKKERKERK – Vrijdagavond werden in Lekkerkerk de jaarlijkse sportprijzen van de gemeente Lek en IJssel uitgereikt. In het bomvolle partycentrum Amicitia werden de sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van de West-Krimpenerwaard gekozen. De bijbehorende prijzen werden uitgereikt door oud-tennistopper Jacco Eltingh. Maar liefst drie triatleten waren daar genomineerd, waaronder triatleten Yvonne van Vlerken, Bep Hendriks en Michael Groen.

Van Vlerken prolongeerde – niet geheel onverwacht – haar titel als sportvrouw van het jaar. Met een wereldtitel op de duathlon lange afstand, een vijfde plaats tijdens het WK Ironman 70.3, een Europese titel op de Powerman-duathlon en een Nederlandse duathlontitel was zij wederom de terechte winnares.

Na vorig jaar tot sportman van het jaar te zijn verkozen werd Bep Hendriks (H60) dit jaar tweede. Deze plaats verdiende hij op basis van zijn zesde plaats tijdens het WK Olympische Afstand, zijn Europese titel op de Olympische Afstand en zijn Nederlandse titels op Olympische Afstand, halve triathlon en duathlon. Ook Michael Groen pakte een tweede plaats in de categorie sporttalenten. Dit vooral vanwege zijn zilveren medaille bij het NK Triathlon voor Junioren A en een aantal opmerkelijke loopprestaties in de regio.

Bronnen:
Richard Hendriks
Triathlonvereniging Krimpenerwaard