Frank de Groot tijdens loopwedstrijd overleden

SCHOORL – Afgelopen zondag is Frank de Groot overleden tijdens de Safari Groet uit Schoorl Run. Het populaire loopevenement met duizenden atleten is de triatleet uit Soest fataal geworden. Bij de laatste bevoorradingspost in Groet drie kilometer voor de finish, zakte De Groot in elkaar. Pogingen van het toegesnelde ambulanceteam om hem te reanimeren mochten niet meer baten. In de triathlonsport was hij aangesloten bij TV De Schieter.

Frank de Groot was een zeer ervaren atleet en triatleet. Zo werd hij twee jaar geleden gehuldigd door de Stichting Holland Triathlon vanwege zijn tiende deelname aan de Holland Triathlon. Zijn beste tijd in Almere was 10.39.18 uur. Vorig jaar liep hij de race voor de elfde maal uit. In 2000 deed hij samen met Mik Borsten mee aan de allereerste Trans Holland Triathlon.

De Groot laat een vrouw en een dochter na.

Bronnen:
Wim van den Broek