Erik-Simon Strijk en Anne Kwist openen seizoen met winst

VLISSINGEN – Het Nederlandse tri- en duathlonseizoen is dit weekeinde weer ingeluid met de eerste multisportwedstrijd van het jaar: de zwemloop van Vlissingen. Deze werd zondag gewonnen door de inmiddels in Oud Gastel woonachtige Erik-Simon Strijk. Strijk klopte oud-gediende Floris-Jan Koole en laatbloeier Armand Laven. Beste vrouw was de Thoolse Anne Kwist.

Op de kilometer zwemmen was een mooi treintje te zien met Laven, Koole, Strijk, Kwist en Kevin de Pagter en Pieter van Hal. Laven was de uiteindelijk de snelste, Strijk gaf slechts vier seconden toe en Kwist deed het meer dan voortreffelijk met een derde plaats overall op het zwemmen. Tegen de wind in had Strijk de snelste zwemmer Laven al snel te pakken. Op enige afstand volgden Verstraate, Riemens en Koole. Na de tien kilometer in de storm en regen draaide Strijk soepel het plein voor het Vrijburgbad op om de finish te passeren. Meervoudige Nederlands kampioene Anne Kwist finishte op de elfde plaats overall en was met afstand de sterkste bij de vrouwen. De Belgische Elke de Vreese kwam niet in de buurt van Kwist en Anita Joziasse (Goes) debuteerde voortreffelijk met een derde plaats.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP VLISSINGEN

MANNEN --------------------------
 1 Erik-Simon Strijk    48.08
 2 Floris-Jan Koole     49.50
 3 Armand Laven       49.59
 4 Marc Riemens       50.25
 5 Wim Neyt      BEL  50.51
 6 Pieter van Hal      53.11 H40
 7 Jan Vaardegem      53.20
 8 Bram de Wege       57.16 H40
 9 Michael Gommeren    1.00.17 H16
10 Bas de Jong      1.00.54 H50
 
VROUWEN -------------------------
 1 Anne Kwist        55.27
 2 Elke de Vreese   BEL 1.01.47
 3 Anita Joziasse     1.04.12
 4 Lenie van Kleven    1.14.25 D50

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Sjaak Sinke
Werkgroep Triathlon Zuidwest Nederland