Touroperator Saenen verdwenen; diverse Hawaii-gangers gedupeerd

BRUSSEL (BEL) – [updated] – De Belgische reisorganisator Marc Saenen (www.hawaii-reizen.net) heeft 45 atleten opgelicht die bij hem een trip naar de Ironman van Hawaii van 21 oktober geboekt hadden. Per persoon betaalden zij tussen de 2000 en 2500 euro voor de reis, maar er blijkt niets voor hen geregeld. Inmiddels is Saenen spoorloos verdwenen. Ook vorige jaren waren een aantal atleten de dupe van Saenens praktijken. Zo ondervond vorig jaar de groep deelnemers aan het XTERRA-WK op Maui en hun supporters ook forse hinder van het feit dat de reis slecht georganiseerd was. Besproken hotels en huurauto’s bleken niet gereserveerd. Na veel touwtrekken en soebatten met Saenen kwam toen alles wel op zijn pootjes terecht, maar de groep heeft nog wel maandenlang moeten wachten op terugbetaling van extra kosten die ze als gevolg van de wanprestatie van Saenen gemaakt hadden.

UPDATE 13-10: Ook in 2004 had een groep Ironman-gangers dezelfde ervaringen als de XTERRA-gangers van vorig jaar. Bij aankomst bleek vrijwel niets geregeld te zijn, en moest men bij aankomst zelf veel zaken voorschieten. Ook toen kregen velen pas maanden later geld terug.

Bronnen:
Johan Tack, Gerard Linde
Skynet.be