Dirk Wijnalda wint Great Floridian Triathlon

CLERMONT (USA) – Terwijl vrijwel alle ogen dit weekeinde gericht waren op Hawaii, werd er aan de andere kant van de Verenigde Staten een andere triathlon over de lange afstand gehouden: de Great Floridian. Dirk Wijnalda trok in deze wedstrijd de winst naar zich toe met een fraaie start-tot-finish overwinning. Bij de vrouwen ging de winst naar Stacey Studer.

De wedstrijd werd gehouden onder zware omstandigheden – met temparaturen boven de 30 graden en een hoge luchtvochtigheid. Doordat er nauwelijks wind stond voelde het nog warmer aan. En daarbovenop kwam dat de drankvoorziening bij het fietsen slecht geregeld was. Wijnalda kwam al als eerste uit het water en begon vervolgens aan de twee fietsronden, die elk waren voorzien van 22 klimmetjes. Na het fietsen had Wijnalda inmiddels een voorsprong van zeventien minuten opgebouwd. Ondanks dat hij vaak moest stoppen om te drinken en zich te verkoelen, liep zijn voorsprong daarna nog verder op. Blijkbaar hadden zijn tegenstanders het nog zwaarder. De nummer twee, de Canadees Pierre Heynemand, die de wedstrijd in 1998 ook al eens had gewonnen, finishte op krap een half uur van Wijnalda.

UITSLAGEN 
TRIATHLON CLERMONT (USA)

MANNEN ----------------------------
 1 Dirk Wijnalda      9:43:27
 2 Pierre Heynemand  CAN 10:12:18
 3 Max Lawler     USA 10:36:56
 4 Mark Weghorst   USA 10:58:49
 5 Darrell Wilson   USA 11:04:55  

VROUWEN ---------------------------
 1 Stacey Studer   USA 11:01:29
 2 Sara Tussey    USA 11:38:57
 3 Kelly White    USA 11:39:25
 4 Michelle Garel   USA 12:03:04
 5 Heather Smith   USA 12:18:12

Bronnen:
Saskia te Velde
Gerard Linde
Great Floridian Triathlon