Armand van der Smissen toont NK-vorm in Molenschot

MOLENSCHOT – Nederlands kampioen Roger Smeets kan volgende week zondag in Sittard de meeste tegenstand verwachten van Armand van der Smissen, zo lijkt de conclusie na de duathlon van Molenschot. De Tilburger lijkt helemaal hersteld van een achillespeesblessure. Zondag won hij de finalewedstrijd van het nationale duatloncircuit. Hij bleef Jelmer van de Bogerd twintig seconden voor. De tweede plaats van de Dordtenaar betekent een definitieve doorbraak van deze duatleet. Hij bleef erkende toppers als Wim Nieuwkerk en Huub Maas voor.

Na het startschot ontstond in de eerste run een kopgroep met Maas, Nieuwkerk en Van der Smissen. Na de wissel nam Nieuwkerk een kleine voorsprong, maar tijdens het fietsen wist Van der Smissen afstand te nemen en reed Van de Bogerd naar plaats twee. Nieuwkerk eindigde als derd voor Maas. Nieuwkerk won wel met overmacht het duathloncircuit, voor Van de Bogerd en Paul Verkleij.

Bij de dames was er een overwinning voor Maud Golsteyn die van begin tot einde aan de leiding ging. Michelle Fangmann en Suzan Ruijters eindigden als twee en drie. Golsteyn won ook het circuit voor Ruijters en Edith Kortekaas.

UITSLAGEN 
DUATHLON MOLENSCHOT

MANNEN -----------------------------
 1 Armand van der Smissen   53.00
 2 Jelmer van de Bogerd    53.20
 3 Wim Nieuwkerk        53.40
 4 Huub Maas          54.59
 5 Gerbert van de Biggelaar  55.11
 6 John Aalbers        55.33

VROUWEN ----------------------------
 1 Maud Golsteyn       1.01.01
 2 Michelle Fangmann     1.04.34
 3 Suzan Ruijters      1.05.28 

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Armand van der Smissen
Triathlonvereniging Breda