Zwemparcours Almere geheel verlegd naar het Surfstrand

ALMERE – Vanmiddag is door de lokale en regionale instanties besloten dat het zwemonderdeel van de Holland Triathlon in het geheel in het Gooimeer (met de start en finish op het bekende Surfstrand) doorgang kan vinden. De kwaliteit van het water is goed, evenals de watertemperatuur. De huidige weersverwachting geeft ook geen aanleiding tot zorg; sterker nog, de verwachting is dat het de komende dagen alleen maar beter zal worden.

Er wordt nog hard doorgewerkt door de gemeente om te zorgen dat ook de situatie in de Havenkom verbetert, zodat er as zaterdag zo min mogelijk stankoverlast zal zijn.

Voor de Holland Triathlon betekent dit dat alle starts plaatsvinden vanaf het Surfstrand, volgens het bestaande starttijdenschema. Bij de start wordt een tweede parc fermee (parc fermee start) opgebouwd, vanwaar na het zwemmen het fietsen richting de Havenkom start. Daar is dan weer de aansluiting met het bestaande fietsparcours. Na het afleggen van het fietsparcours worden de fietsen in het parc fermee op de reeds vastgestelde locatie gezet en kan het bestaande loopparcours worden gevolgd.

Bronnen:
UPC Holland Triathlon, Almere