Vier Nederlandse studenten naar WSK in Lausanne

LAUSANNE (SUI) – Een week voor de WK Olympic Distance in Lausanne staat op zaterdag 26 augustus in dezelfde plaats ook het WK voor studenten op het programma. Eens in de twee jaar wordt er gestreden om deze wereldtitel. Twee jaar geleden waren het Filip Ospaly en Helen Lawrence die op Mallorca de titels pakten.

Tijdens de NK in Stein kwalificeerden drie heren en één dame zich voor de WSK. Met Edo van der Meer, Jerzy Kasemier en Henk-Jan Dolsma staan er drie straffe mannen van Tritanium uit Groningen aan de start. Dolsma en van der Meer studeren beide respectievelijk bewegingswetenschappen en sportgezondheidsleer in Groningen. Kasemier hoopt dit jaar als architect af te studeren aan de TU in Eindhoven.

Bij de dames is het Julia Bisschops, tweede neosenior in Stein, die de Nederlandse kleuren zal verdedigen. Ze is, net als Kasemier bij de heren, de huidige Nederlands studenten kampioene. Momenteel studeert ze biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Bronnen:
Koen de Haan