Jordi Meulenberg wint ITU-puntenwedstrijd in Kenia

MOMBASSA (KEN) – Jordi Meulenberg probeert via een alternatieve route de Olympische Spelen van Beijing te halen. Hij zoekt wedstrijden waar ook ter wereld, waar de concurrentie minder groot is maar wel werelranking-punten te verdienen zijn. Zoals bijvoorbeeld in Mombassa, Kenia. Meulenberg won de wedstrijd en greep daarmee 200 punten. Nu moet hij zich in de wereldbekerwedstrijden zien te werken. En dat is volgens bondscoach Adrie Berk een hels karwei aan het worden. “Steeds meer landen schrijven grote groepen triatleten in voor elke wereldbekerwedstrijd, de concurrentie is enorm. Voor Hamburg over een paar weken staat een wachtlijst van ruim 150 triatleten te trappelen om mee te doen.”

Om bijvoorbeeld tweevoudig Olympiaganger Wieke Hoogzaad een wild-card te bezorgen, moet de Nederlandse Triathlon Bond flink lobbyen. Volgens Berk is de race naar Beijing vele malen zwaarder dan die voor Sydney en Athene, waarmee hij niet wil zeggen dat het vertrouwen in een Nederlandse afvaardiging al is verloren. “Onze atleten weten waar ze aan moeten werken. Het gaat snoeihard in het water, ze rijden met 44 kilometer per uur over het fietsparcours en dan moet er eigenlijk een 31-er uitrollen op de tien kilometer. Dat lukt nog niet.”

UITSLAGEN 
TRIATHLON MOMBASSA (KEN)

VROUWEN ---------------------------
 1 Jordi Meulenberg     1.52.34
 2 Hamish Johnson    NZL 1.54.03
 3 Brian Jenkins    IRL 1.57.50
 4 Rory Mackie     ZIM 2.03.09

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst