Beach Challenge belooft wederom spektakel

MONSTER – De negende editie van de Beach Challenge off-road triathlon belooft weer een mooi spektakel te worden. En niet alleen op het sportieve vlak. Na de eerste editie van de Beach Challenge in zijn nieuwe vorm, op het Westlandse strand, heeft de organisatie op een aantal punten nog wat gesleuteld aan het evenement. De start- en finishzone is ten opzichte van vorig jaar een paar honderd meter opgeschoven, pal naast beach club JAMM. Gevolg van deze verplaatsing is dat de wisselzone voor de triathlon ook weer (net als vroeger) op het strand gesitueerd is. Daarnaast is er ’s avonds na de prijsuitreiking een vuurwerkshow op het strand, gevolgd door een dampende after-party met een tweetal aanstormende DJ’s in beach club JAMM.

De organisatie ziet deze wijzigingen als een opmaat naar het NK Offoad Triathlon, dat voor volgend jaar door de NTB aan de Beach Challenge is toegewezen. Met de toewijzing van het NK hoopt de organisatie volgend jaar weer een extra impuls aan het evenement te geven en daarmee ook de tiende editie van de Beach Challenge voor iedereen extra glans te geven.

In de wedstrijd van dit jaar zal naar verwachting de titelstrijd voornamelijk gaan tussen Royce Kortekaas en Frans van Heteren, de nummers twee en drie van vorig jaar. De grote vraag is of Kortekaas dit jaar wel de felbegeerde winst in de Beach Challenge weet te pakken. Van Heteren, zijn belangrijkste belager is de kersverse masterskampioen en lijkt dit jaar in een bloedvorm te verkeren. Bij de vrouwen zal naar verwachting Ingrid van Lubek haar titel gaan prolongeren, nu haar belangrijkste opponente Riikka Kelja niet aanwezig zal zijn.

Voor alle deelnemers aan de sportieve onderdelen van de Beach Challenge is er nog meer te winnen. Deelnemers maken namelijk ook kans op een verblijf van een week in ‘Club La Santa’ op Lanzarote. Deze prijs wordt verloot onder de deelnemers die een drietal vragen over de Beach Challenge, Club La Santa en Ironman goed weten te beantwoorden.

Bronnen:
Frank Hamelink
Westland Beach Challenge, Monster