World Cup Triathlon Corner Brook houdt op te bestaan

CORNER BROOK (CAN) – Aan de historie van de World Cup triathlon in Corner Brook zal na komende zondag geen nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. De organisatoren hebben laten weten dat na afloop van de World Cup wedstrijd van komend weekeinde de wedstrijd tot het verleden gaat behoren. Corner Brook was negen jaar een vaste stop in het internationale ITU World Cup circus, en was daarmee één van de langste constante factoren in het mondiale topcircuit.

Komende zondag zal het Canadese plaatsje dus nog éénmaal het decor zijn van de strijd tussen de wereldtoppers op de Olympische Afstand. Voor Vanessa Fernandes een kans om haar winning streak van negen (!) World Cup zeges op een rij uit te breiden naar tien, en zich daarmee alleen al definitief te scharen tot de allergrootsten in deze discipline. Het zal echter niet makkelijk gaan, omdat onder andere Olympish Kampioene Kate Allen in Corner Brook weer haar opwachting gaat maken. Maar daarnaast krijgt ze ook zware tegenstand van onder andere Anja Dittmer, Julie Swail en de Japanse Kiyomi Niwata. De laatste twee waren vorig jaar twee en drie in Corner Brook.

Bij de heren staat in ieder geval ranking-aanvoerder Hunter Kemper aan de start. Maar ook Ivan Raña (ESP), Simon Whitfield, Reto Hug, Courtney Atkinson en Kris Gemmell zullen een serieuze gooi gaan doen naar de eindoverwinning.

Bronnen/Links:
Stephen Bourdeau
International Triathlon Union