‘Kasterlee’ krijgt navolging in Nederland

HAPERT – Op 15 oktober zal het Ambition Triathlonteam uit Hapert in samenwerking met atletiekvereniging AVR’69 uit Reusel een lange-afstands off-road duathlon gaan organiseren. De wedstrijd zal grofweg gaan over de Powerman afstand (15 lopen, 60 fietsen, 7,5 lopen), maar dan op de mountainbike.

Deze zware wedstrijd kan gezien worden als de Nederlandse tegenhanger van de ‘Hel van Kasterlee’, de lange winterduathlon die sinds 2002 bij onze zuiderburen op de kalender staat. Alhoewel in afstanden nog ‘milder’ dan Kasterlee – daar worden de afstanden 15 lopen, 105 mountainbiken en 30 lopen gehanteerd – zal het wel de langste off-road duathlon op Nederlandse bodem zijn. Het evenement staat open voor zowel recreatieve als wedstrijdatleten. De verwachting is dat vele Belgische toppers zullen deelnemen als voorbereiding op de ‘Hel van Kasterlee’, die in december gehouden zal worden. Voor de Nederlandse deelnemers zal deze wedstrijd qua afstand een hele nieuwe ervaring zijn, en wellicht een welkome aanvulling zijn op het reeds bestaande wedstrijdaanbod.

Meer informatie over deze wedstrijd verschijnt binnenkort op de website van AVR’69. Tot die tijd is voor verdere informatie te verkrijgen bij Frans Hooijen: info @ fhooijen.nl

Bronnen:
Frans Hooijen
Atletiekvereniging Reusel AVR’69