Nog meer triathlonclinics begin maart

MAARSBERGEN – Naast de reeds aangekondigde off-road clinic van zondag 5 maart, zal er een dag eerder nog een tweede serie triathlonclinics verzorgd worden. Deze gaan uit van de Veenendaalse triathlonvereniging VZC, in samenwerking met zes andere triathlonverenigingen uit Midden-Nederland. De clinics worden door verschillende toppers uit de regio gegeven, waaronder dezelfde man die ook op zondag de off-road clinic verzorgt: Rob Barel. Deelname aan de clinics is gratis en voor iedereen toegankelijk. Snel of langzaam, man of vrouw, iedereen is welkom en er is voor ieder wat wils. Ook voor mensen die kennis willen maken met de sport is dit een uitgelezen kans.

Men kan kiezen uit twee van de volgende clinics:


  • ATB: kort 15 km door Harry Vossegat

  • ATB lang, techniek door Rob Barel

  • Wisseltraining: zwem – fiets en fiets – loop wissel door Sjoerd Veltman (complete uitrusting m.u.v. wetsuit meenemen)

  • Duurrit met de racefiets over bergen en dijken door Bianca van Dijk

  • Hoe kom ik de alpen van Maarsbergen over? Op de racefiets door Jan Steehouwer

  • Duurloop met loopscholing door Paul Verkleij

  • Fartlek, looptraining met wisseltempo’s door Wim Korving

  • Bosloop met loopscholing door Matthijm Wassink

  • Zitten we goed op de fiets? Guido Vroemen laat met behulp van een video analyse en een computerprogramma zien hoe dat gaat.

  • ATB – koppeltraining door Riikka Kelja en haar trainer Bert Vreeswijk

De clinics vinden plaats op Scholengemeenschap Maarsbergen. Deelnemers zijn welkom vanaf 9.15 uur. De dag zal om 9.45 uur geopend worden door Cees Oosterheerd. Daarna wordt er om 10.00 uur en om 13.00 uur gestart met tien verschillende (parallel verlopende) clinics die elk ongeveer twee uur duren. Het is dus mogelijk om twee clinics te volgen, één in de ochtend en één in de middag. Van 12.00 uur tot 13.00 uur is er pauze. Koffie en thee is geregeld, alleen voor lunch moeten de deelnemers zelf zorgen. In de school is er gelegenheid om te douchen en om te kleden.

Vooraf aanmelden voor deelname is niet nodig.Scholengemeenschap Maarsbergen is gelegen tussen Maarsbergen en Leersum, op 3 minuten van de A12.

Bronnen:
Sjoerd Veltman