NK Jeugd en Junioren 2006 naar Multi Triathlon Aalsmeer

AALSMEER – De NTB heeft het Nederlands Kampioenschap voor Jeugd en Junioren toegewezen aan de Stichting Triathlon Aalsmeer. Het NK zal op zondag 27 augustus worden gehouden. Het kampioenschap vormt een aparte startserie binnen de reguliere wedstrijdenreeks van de Multi Triathlon Aalsmeer. Dit jaar is de wedstrijd extra bijzonder, omdat junioren A en B voor de eerste maal in een eigen stayerserie met elkaar de strijd aangaan.

Voorzitter Michael van der Laarse van de Stichting Triathlon Aalsmeer is zeer content met de toewijzing van het NK voor de Jeugd en Junioren categorie. “De Stichting Triathlon Aalsmeer is in de huidige vorm vijf jaar actief. Onze organisatie zet een professionele wedstrijd neer. Tijdens de afgelopen edities hebben we zeer veel positieve reacties van deelnemers, publiek en de NTB mogen ontvangen. Als organisatie blijven we ons ontwikkelen. Wij zijn er trots op dat we nu een echt NK kunnen organiseren. Het is de volgende stap op de weg om de Multi Triathlon Aalsmeer tot een topwedstrijd in Nederland te maken. Een wedstrijd die voor veel triatleten een reden is om naar onze regio te komen.”

De Multi Triathlon Aalsmeer kent dit jaar haar negentiende editie. Het NK voor Jeugd en Junioren omvat diverse afstanden. De jeugd t/m 12 jaar zwemt 250 meter, fietst daarna 10 kilometer en loopt afsluitend 2,5 kilometer (Mini T triathlon). De jeugd (13 en 14 jaar) en junioren (t/m 18 jaar) volbrengen de Sprint afstand, waarbij de junioren een tijdens het fietsonderdeel voor het eerst mogen stayeren. Tenslotte heeft de Multi Triathlon Aalsmeer ook een wedstrijd over de Olympische Afstand. Voor de liefhebbers van het kortere werk staat er een 1/8e triathlon op het programma.

Het NK voor Jeugd en Junioren wordt aansluitend aan de Kwart Triathlon georganiseerd. Van der Laarse: “We kunnen de inrichting van de NK op een logistiek eenvoudige wijze opnemen in onze voorbereiding op de gehele wedstrijdenreeks. Het NK voor de oudere jeugd en de junioren kent –anders dan de reguliere triathlonwedstrijd- de mogelijkheid dat tijdens het fietsen wordt gestayerd. Dit vereist een volledig verkeersvrij parcours. We zijn blij dat wij, dankzij de medewerking van de Gemeente Aalsmeer, een dergelijk parcours kunnen garanderen.”

De organisatie streeft er naar dat vele bezoekers dit NK zullen bezoeken. Van der Laarse: “Wij besteden dit jaar uitdrukkelijk meer aandacht aan het randgebeuren. Onder andere zullen wij zorg dragen voor entertainment en spelmateriaal voor de jongste jeugd. Het zal één groot feest worden op het finishterrein.”

Bronnen:
Wilko de Graaf
Multi Triathlon Aalsmeer