Eerste wintertriathlon in Deventer geslaagd onder winterse omstandigheden

DEVENTER – Honderd meter zicht was het kernbegrip bij de eerste wintertriathlon van Deventer. Een hardnekkige mist gepaard met temperaturen van net boven het vriespunt gaven de deelnemers na het fietsen een behoorlijk winterse aanblik, met beijsde wenkbrouwen en haren, en wit uitgeslagen kleren. Alco Kruithof en Marion Visser waren het meest vorst- en mistbestendig en wonnen de wedstrijd op ruime afstand van de concurrentie. Ondanks het koude en mistige weer hadden zich een kleine honderd deelnemers verzameld rond ijsbaan ‘De Scheg. Op de korte afstand (5 lopen-20 fietsen-10 schaatsen) stonden 45 deelnemers aan de start, en op de middenafstand een kleine 50.

Bij de sprint liet Kurt van de Nes er geen gras over groeien en liet zien dat hij een echte wintertriatleet is. Hij won dan ook overtuigend de sprintafstand. De strijd op plaats twee en drie was behoorlijk spannend maar werd in de laatste ronden schaatsen beslist in het voordeel van Diederik Scheltinga, die Ben Zwezerijnen een seconde voor bleef. Bij de dames was het Karin Merck die er met de winst van door ging.

Op de middenafstand stond er geen maat op Alco Kruithof, inderdaad de zoon van de legendarische Jan Roelof Kruithof. De man uit Lemmer was niet de sterkste loper, maar tijdens het fietsen en natuurljk vooral tijdens het schaatsen stond er geen maat op hem. Aangemoedigd door zijn vader wist hij de winst naar zich toe te trekken. Tweede werd op ruim vier minuten Marc Bouwmans, gevolgd op ruime afstand door Henk van de Belt. Marion Visser werd winnares bij de dames op ruime afstand, gevolgd door Annemarie Wessels.

Deventer is in het verleden meermalen het decor geweest van een rolski-triathlon. Begin dit jaar organiseerde men al een run-skate-run.

UITSLAGEN 
WINTERTRIATHLON DEVENTER

MANNEN --------------------------
 1 Alco Kruithof     2.27.19
 2 Marc Boumans      2.31.20
 3 Henk van de Belt    2.36.47
 4 Huub Stammes      2.37.44
 5 Leon de Priester    2.39.27
 6 Richard de Boer    2.40.05
 7 Ger Inberg       2.40.16
 8 Arnold Koers      2.41.17
 9 Aizo Betten      2.46.46
10 Robert Profittlich   2.47.28

VROUWEN -------------------------
 1 Marion Visser     2.52.42
 2 Annemarie Wessels   2.57.10
 3 Marrit Niemeijer    3.15.15
 4 Grietje Hoogerkamp   3.27.29
 5 Mirjam Hulsebos    3.35.18

Bronnen:
Erik Kuijer
Wintertriathlon Deventer