Royce Kortekaas en Riikka Kelja op herhaling in Lanklaar

LANKLAAR (BEL) – De vierde wedstrijd van de XTERRA Benelux Tour heeft overwinningen opgeleverd voor de atleten die ook vorig jaar al het snelste waren. Kelja en Kortekaas boekten daarbij ook hun eerste overwinning in een Tourwedstrijd dit jaar. Tevens namen beide atleten de leiding in het circuit. Evenwel deden zij dit met een wedstrijd meer dan hun directe concurrenten, dus ze kunnen zich dus nog niet rijk rekenen.

Kortekaas kwam kort achter de leiders het water uit en nam op het zeer technische parcours in het voormalige mijngebied snel de leiding. Met meer dan twee minuten voorsprong kon hij aan het lopen. Voldoende voorsprong om in het laatste deel gas terug te nemen met het oog op het NK in Ameland, volgende week zaterdag. De Belgische concurrentie was deze editie flink toegenomen en plaats twee tot en vijf waren voor onze Zuiderburen, waarvan de hardlopende Hendrik Maes uiteindelijk niet ver van Kortekaas eindigde.

Voor Kelja was er weinig tegenstand in het kleine vrouwenveld. Niettemin was zij goed op dreef en eindigde zij hoog tussen de mannen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON LANKLAAR (BEL) 

MANNEN ----------------------------
 1 Royce Kortekaas     2.22.20
 2 Hendrik Maes     BEL 2.23.10
 3 Dirk Bullen     BEL 2.26.14
 4 Gert Goedthard    BEL 2.27.00
 5 Youri de Buck    BEL 2.27.50
 6 Lars van der Eerden   2.29.40
 7 Johan Neevel       2.30.01 H40
 8 Jurgen Claassen     2.30.15
 9 Kurt van Haverbeke  BEL
10 Torsten von Stein  GER

VROUWEN ---------------------------
 1 Riikka Kelja       2.41.45

Bronnen:
Frank Hamelink, Wim van den Broek
Kraftman Offroad Triathlon, Lanklaar