Roger Smeets revancheert zichzelf in NK Duathlon

GILZE-RIJEN / MOLENSCHOT – Roger Smeets en Yvonne van Vlerken zijn zondag op vliegbasis Gilze-Rijen Nederlands kampioen duathlon geworden. Smeets nam daarmee sportieve revanche op zijn uitschakeling vorig jaar, toen hij vroegtijdig de finishfuik in liep en te laat reageerde om de laatste ronde af te maken. Een jaar lang liet de Limburgse oud-prof zich niet in duathlons zien. Intussen had hij zich minutieus voorbereid op een come-back, precies op het parcours waar het vorig jaar fout ging. En met succes. Bij de vrouwen was titelverdediger Yvonne van Vlerken oppermachtig. Heleen bij de Vaate en Maud Golsteyn volgden op gepaste afstand.

Smeets moest de concurrentie van Armand van der Smissen ontberen. De titelverdediger ontbrak omdat hij te veel last heeft van een achillespeesblessure. Smeets ging furieus van start, meteen naaste concurrenten Huub Maas en Marcel Laros op grote achterstand zettend. Ook dit tweetal besloot pas laat van start te gaan, omdat ze feitelijk al gestopt zijn met hun topsportcarrière. De twee Brabanders schoten tekort op Smeets, maar behaalden wel de resterende podiumplaatsen. Het was de eerste titel voor Smeets, die beloofde om weer vaker in duathlons uit te komen. “Een kampioen moet zich laten zien in de wedstrijden, maar het ontbreekt me een beetje aan tijd. We verwachten een tweede kindje en ik moet er wel bij blijven werken. Leven van duathlon kan niet.”

UITSLAGEN 
NK DUATHLON GILZE-RIJEN

MANNEN ------------------------
 1 Roger Smeets          1.51.25
 2 Huub Maas             1.54.41
 3 Marcel Laros          1.54.55
 4 Alex Lamberix     1.55.29
 5 Jelmer van de Bogerd  1.56.04
 6 Robert van der Werf   1.56.14
 7 Roland Besselink      1.57.24
 8 John Aalbers       1.57.28 H40
 9 Guido Vroemen         1.57.58
10 Erik-Simon Strijk   1.58.19

VROUWEN -----------------------
 1 Yvonne van Vlerken  2.00.55
 2 Heleen bij de Vaate   2.05.40
 3 Maud Golsteyn         2.05.48
 4 Michelle Fangmann     2.06.35
 5 Birgitte Tuinzaad     2.26.53

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
NK Duathlon Molenschot