Almere wordt gastheer van WK 2008

ALMERE – Na het WK Powerman Duathlon (Venray, 2001) is er voor de triathlonsport in Nederland in 2008 een nieuw hoogtepunt: het WK Lange Afstand. In Gamagori heeft de delegatie van Almere met succes een bid uitgebracht op het WK. Na het binnenhalen van het Europees Kampioenschap in 2006 is dit een tweede succes van de Stichting Holland Triathlon. Het WK Lange Afstand wordt gehouden in het (voor Almere traditionele) laatste weekend van augustus. De organisatie verwacht 2.000 tot 2.500 gasten.

Almere was reeds in 1985,1991 en 1999 gastheer van het EK, maar wist nog nooit de organisatie van een WK in de wacht te slepen.

De Stichting Holland Triathlon opteerde voor het WK in 2007 of 2008. Het is dus het laatstgenoemde jaar geworden. Voor 1997 is tijdens het ITU-congres het WK Lange Afstand toebedeeld aan de Lorient Triathlon in Frankrijk, dat in de afgelopen jaren al diende als NK over de lange afstand.

Bronnen:
Holland Triathlon, Almere