Nationale selectie maakt zich op voor WK in Japan

ALMERE – Op zondag 4 september vertrekt een ploeg van zes atleten onder leiding van Technisch Coördinator Adrie Berk en fysiotherapeut Tim Rost naar Japan. In het weekend van 10 en 11 september vindt daar het Wereldkampioenschap over de Olympische afstand plaats in Gamagori. De Japanse plaats is bekend van zijn jaarlijke World Cup wedstrijd.

Nederland zal op dit kampioenschap vertegenwoordigd zijn met junior Martijn Dekker, neosenioren Youri Severin, Tanya de Boer en Birgit Berk en senioren Raymond Lotz, Sander Berk en Dennis Looze. Gerbert van den Biggelaar had zich ook geplaatst, maar kan niet mee vanwege studieverplichtingen.

Het zwemmen vindt plaats in het Gamagori Motor Boat Stadium, waar de toeschouwers het onderdeel op de tribune kunnen volgen. Het fietsonderdeel is vlak maar zeer technisch, met in elk van de zeven ronden 16 haakse bochten en twee U-bochten. Voor de junioren is het parkoers licht aangepast omdat zij op een sprint triathlon de titel zullen uitvechten. Het lopen bestaat uit vlakke en snelle ronden van 2,5 km.

De doelstelling voor de atleten is om te komen tot top-30 resultaten op dit WK. Geen eenvoudige opgave, want bij de meeste WK-startseries – junioren, neosenioren en elite – in Gamagori staat er een deelnemersveld van 80 atleten klaar.

Bronnen:
Adrie Berk, technisch coördinator nationale selectie
WK Triathlon 2005, Gamagori (JAP)
International Triathlon Union