Sterk deelnemersveld in Holten verwacht

HOLTEN – Aankomend weekend gaat het triathlonweekend in Holten weer van start. Met spectaculaire randactiviteiten en een sterk internationaal deelnemersveld voor de triathlon op zaterdag hoopt de Stichting Triathlon Holten zowel atleten, sponsors als bezoekers van het evenement weer een fantastisch weekend te bezorgen. Maar liefst 138 deelnemers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de elite-wedstrijd. Zesentwintig atleten komen uit Nederland, de overige komen uit 19 verschillende landen, waaronder alle Europese landen, maar ook Oekraïne, Rusland, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw Zeeland en Argentinië.

De Elite wedstrijd bij de heren kent 90 deelnemers. Hiermee is de startgroep voor deze wedstrijd volledig gevuld; de organisatie heeft zelfs al enkele buitenlandse atleten moeten teleurstellen. Bij de elite dames zullen meer dan 30 atletes aan de start staan. Onder hen de Duitse winnares van vorig jaar, Ricarda Lisk. Zij zal moeten proberen haar titel te prolongeren in een veel sterker deelnemersveld dan vorig jaar, met onder meer deelneemsters als Niadia Cortassa en Evelyn Williamson.

Tot de Nederlandse toppers behoren Sander Berk, Guido Gosselink, Huib Rost, Youri Severin, Dennis Looze en Raymond Lotz. Snelle dames vinden we terug in de deelname van Jeanette Tolhoek-van Dalen en Tanya de Boer.

Holten is één van de weinige wedstrijden in Europa die de naam European Premium Cup mag dragen. Naast Holten is alleen de wedstrijd in Alanya (Turkije) onderdeel van het circuit. Ook nationaal heeft de Triathlon Holten erkenning gekregen door opname in de topsport-evenementenkalender van het NOC*NSF. Vanaf vrijdagavond 15 juli zullen tal van randactiveiten plaatsvinden, waaronder optredens en Run-Bik-Run wedstrijden voor de schooljeugd.

Bronnen:
Triathlon Holten