Eerste afdelingskampioenen NTB-verenigingscompetitie bekend

ALMERE – De eerste finalisten van de Verenigingscompetitie van de NTB zijn bekend. In de regio Noord won studentenvereniging ‘Tritanium’ met overmacht. Ook in de regio Oost was het een studentenvereniging die zegevierde: DSTV ‘Aloha’, de nationaal verenigingskampioen van 2004. In de regio Zuid was het triathlonvereniging ‘De Langstraat’ uit Waalwijk die zich regionaal verenigingskampioen mag noemen. In de regio’s West I en West II moet de laatste regio-wedstrijd voor de verenigingscompetitie nog plaatsvinden, en wel in Veenendaal resp. Kamperland. De twee sterkste verenigingen uit die twee regio’s kunnen zich samen met de drie bovengenoemde op 10 september meten in de landelijke finalewedstrijd, de Kristalbad Triathlon van Apeldoorn. Deze finale wordt afgewerkt over de 1/8e afstand.

Onder de twee studentenverenigingen is inmiddels de psychologische oorlogsvoering in de aanloop naar de finale al begonnen. Beide verenigingen zijn van plan om met zoveel mogelijk mensen aan de start te verschijnen en daarmee de nationale verenigingstitel te behalen.

Bronnen:
Jan Manenschijn
Nederlandse Triathlon Bond
Kristalbad Triathlon Apeldoorn