Dennis Looze wint het Open Belgisch Kampioenschap

VILVOORDE(BEL) – Dennis Looze heeft het Belgisch kampioenschap op de OD-triathlon op zijn naam geschreven. Hij troefde de Belgische favorieten als Frederik van Lierde, Axel Zeebroek en Stijn Goris af. Van Lierde greep daarbij op plaats twee naar het goud, Zeebroek en Goris kregen zilver en brons omgehangen. Bij de dames ging de titel wederom naar Kathleen Smet.

Onder grote publieke belangstelling in Vilvoorde ontstond er tijdens het zwemonderdeel al direct een groepje van zeven atleten die zich van de rest van het 200 man tellende deelnemersveld konden afscheiden. Hierin bevonden zich naast Looze en het genoemde drietal ook Thierry Verbinden, Karel Smet, Dennis de Vriend. Op het technische parcours werd er vooraan goed samengewerkt tijdens het fietsen en liep de voorsprong op tot meer dan drie minuten op de grote groep achtervolgers.

De beslissing in de wedstrijd viel al vroeg in het looponderdeel doordat de een na de andere demarrage geplaatst werd door het viertal Looze, Van Lierde,Zeebroek en Goris. Goris en Zeebroek werden slachtoffer van hun eigen versnellingen en nadat Looze nog een keer doortrok bleef al na 4 km lopen alleen Van Lierde over. Na de overige 6 km constant doorgelopen te hebben kon Looze Van Lierde verslaan in de eindsprint en won hierdoor het Open Belgisch Kampioenschap Olympische Afstand.

Bij de dames won Kathleen Smet de titel door tijdens het looponderdeel afstand te nemen van de overige dames die tot en met het fietsen een kleine kopgroep vormden.

Bronnen:
Dennis Looze