Yvonne van Vlerken verpulvert parcoursrecord in Lelystad

LELYSTAD – Zaterdag vond in Lelystad de derde wedstrijd van de nationale topcompetie duathlon plaats. Bij de dames liet Yvonne van Vlerken er geen misverstand over bestaan wie op dit moment de snelste dame is in Nederland. Met zeer ruime voorsprong zegevierde ze voor Maud Golsteyn en Milou Lendfers. De voorsprong op Golsteyn had wel wat lager uitgevallen als deze niet veel problemen had gehad met haar pedalen. Van Vlerken verpulverde en passant het bestaande paroursrecord. Door deze overwinning is zij topfavoriete voor de circuitwinst, dat op 11 september bij het NK Duathlon korte afstand (10-40-5) in Molenschot wordt afgesloten.

Bij de heren werd Armand van der Smissen snel de ruimte gegund, maar tot halverwege bedroeg de voorsprong niet meer dan zo’n 15 seconden op een achtervolgende groep. Hierna liep de voorsprong op kon van der Smissen de wedstrijd naar zich toetrekken. De overwinning had een wat speciaal tintje. In 2002 en 2003 was hij al de snelste. Vorig jaar kwam hij lelijk ten val door een overstekende kat, waardoor hij o.a. zijn sleutelbeen brak en diverse ribben kneusde.

Achter van der Smissen slaagde Robert van der Werff erin vanaf plaats vijf naar plaats twee te fietsen en deze vast te houden tijdens het slotonderdeel. Opvallende derde plaats was er voor eerstejaars-senior Stefan van Tiel, die Marcel Laros en Alex Lamberix net voorbleef.

De eindzege in de competitie lijkt tussen van der Smissen en van der Werff te gaan. Van der Smissen heeft daarin met twee overwinningen (Soesterberg, Lelystad) de beste papieren. Van der Werff volgt hem op de voet (winst in Weert, tweedein Lelystad).

Volgende week zullen zowel van Vlerken als van der Smissen deelnemen aan de Powerman in Geel, tevens Belgisch kampioenschap lange-afstand.

UITSLAGEN 
DUATHLON LELYSTAD

MANNEN ----------------------------
 1 Armand van der Smissen  1.46.57
 2 Robert van der Werff   1.50.35
 3 Stefan van Tiel     1.52.46
 4 Marcel Laros       1.53.05
 5 Alex Lamberix      1.53.16
 6 Martin Veenhuizen    1.54.46
 7 Wardie van Wouw     1.55.09
 8 Christophe Stoelinga   1.55.56
 9 Armand Laumen      1.56.69
10 Guido Vroemen      1.57.48

VROUWEN ---------------------------
 1 Yvonne van Vlerken    1.58.39 
 2 Maud Golsteyn      2.12.23
 3 Milou Lendfers      2.19.55
 4 Rosalinde Bakker-Rens  2.21.01
 5 Anital Greefhorst    2.22.54

Bronnen:
Armand van der Smissen
ZHydron Duathlon Lelystad