Succesvol weekeinde voor Jos Everts

EINDHOVEN – Afgelopen weekeinde was één van de twee ‘spitsweken’ als het gaat om evenementen. Met zes evenementen op de kalender was het afgelopen weekeinde aardig volgepakt. Jos Everts maakte er maximaal gebruik van door zowel op zaterdag als op zondag acte de présence te geven. Zaterdag was hij al succesvol in de vorm van prolongatie van zijn Masterstitel in Nijeveen, zondag nog succesvoller door zijn over-all winst in de Squadra Triathlon van Eindhoven.

Everts kwam gelijktijdig met Erwin Delisse uit de recreatieplas ‘De IJzeren Man’, en wist toen nog slechts twee mannen voor hem: Leon Jacobse en Remco van der Meijs. Op de fiets was hij Delisse al snel kwijt en kon hij op jacht naar de twee koplopers, die hij vervolgens arresteerde. Achter hem schoof Lars van der Eerden op naar de tweede plaats. Lopend kwam de koppositie van de Vughtse apotheker niet meer in gevaar.

Bij de vrouwen ging de winst naar Laura Huijbrechts, voor Janny Spierings en Martine Zoeteman. Bij het zwemmen pakte Spierings al ruim twee en een halve minuut en wisselde ook nog eens bijna anderhalve minuut sneller dan Huijbrechts. Op de fiets waren de krachtsverhoudingen nagenoeg gelijk, maar eenmaal begonnen aan het lopen wist Huijbrechts haar achterstand om te buigen in een ongeveer even zo grote voorsprong.

Bij de achtste triathlon ging de winst naar Jany van Gerwen en Noel Fraussen, die Karin van der Sangen en Bart van der Wal achter zich wisten te houden.

UITSLAGEN 
TRIATHLON EINDHOVEN

MANNEN ------------------------
 1 Jos Everts      2:01:32 H40
 2 Lars van der Eerden 2:02:47
 3 Leon Jacobse     2:03:15
 4 Gerard Egelmeers   2:03:53
 5 Erwin Delisse    2:04:50
 6 Jeroen Korpershoek  2:05:23
 7 Robert Willemsen   2:06:06
 8 Jack Peters     2:07:50 
 9 Berrie Zoontjens   2:08:17 H40
10 Remco van der Meijs 2:09:09

VROUWEN ---------------------------- 
 1 Laura Huijbregts   2:29:45
 2 Janny Spierings   2:34:06
 3 Martine Zoeteman   2:37:48
 4 Mariëlle Sprangers  2:52:05
 5 Wendy Castelein   2:58:51

Bronnen:
Squadra Triathlon Eindhoven