Stéphane Poulat en Nadia Cortassa winnen Militair WK

VENTURA (USA) – Aan de kust van de stille oceaan werd zaterdag voor de twaalfde maal het WK Triathlon voor militairen gehouden. Dit jaar vond het WK voor het eerst niet plaats op Europese bodem, maar op het marinevliegkamp Pt. Mugu in Ventura County aan de Californische kust. Hierdoor was het aantal deelnemende landen iets lager (17) dan tijdens voorgaande edities. Namens de Nederlandse krijgsmacht namen Paul Verkleij, Bas Borreman, Jan Bos, Wim Korving, Mathijs van Scheijen, Sjaco Kramer, Ellen van de Maagdenberg, Danielle Krijgsman, Carola van Linschoten en Karin van der Sangen deel.

Tijdens het zwemonderdeel, dat werd afgelegd in het koude water (14 graden) van de Stille Oceaan, namen de Fransman Stéphane Poulat en de Est Marko Albert de kop. Op de fiets wist dit tweetal hun voorsprong te behouden op een jagende groep. Kort daarachter was de gehele Nederlandse equipe dicht bij elkaar het water uit gekomen. Op de fiets kwam de Nederlandse trein echt op gang, en wisten ze op korte achterstand van de eerst groep aan het lopen te beginnen. Bij de twee koplopers wist Poulat weg te lopen bij Albert. Daarachter eiste Sylvain Dodet – die voor de snelste looptijd tekende (30.21) – de overgebleven podiumplaats op. De beste Nederlander was Paul Verkley op een 18e plaats, daarachter finishten Sjaco Kramer (28e) en Bas Borreman (29e). Bij de dames ging de winst naar de Italiaanse Cortassa. Bij de Dames Masters was er een derde plaats voor Ellen van de Maagdenberg.

Bronnen:
Mariska Kramer
World Military Triathlon Championships 2005