Mik Borsten winnaar zware editie Trans Holland Triathlon

AMERSFOORT – Dit weekeinde is voor de vijfde maal de zwaarste triathlon van Nederland gehouden. In het kleine deelnemersveld is dit jaar Mik Borsten voor de derde keer als winnaar uit de bus gekomen. Bij de estafetteteams ging de winst wederom naar zijn teamgenoten van het Danica Triathlonteam. Het was dit jaar erg zwaar door de harde regen bij het kano-onderdeel, daarna op de fiets met een harde noordwesterwind tegen. Op het strand hadden de deelnemers weliswaar wind mee, maar was het strand erg slecht en zacht. Kortom, alle deelnemers kwamen al aardig vermoeid aan in Scheveningen, waarna echter nog 90 km hardlopen te wachten stond.

Borsten leidde de hele wedstrijd, de verwachte tegenstand van Marco Zaffaroni en Martin van Nieuwenhoven bleef uit. Bij het fietsen naar Den Helder had Borsten al twee uur voorsprong genomen op zijn twee concurrenten, die op drie minuten van elkaar de weg verruilden voor het strand. In Scheveningen was Borstens voorsprong inmiddels opgelopen tot ruim drie en een half uur. Bij het lopen moest Van Nieuwenhoven opgeven vanwege problemen met zijn achillespees. Al in de eerste kilometers kreeg hij last en besloot niet verder te gaan.

Bronnen:
Jaap Hengeveld en Mik Borsten
Trans Holland Triathlon