Daniël Avant en Dorothé Vrieze pakken winst in Hengelo

HENGELO – Zondag werd in het Gelderse Hengelo de jaarlijkse triathlon gehouden. Vorig jaar vestigde Guido Gosselink nog het parcoursrecord. Dit jaar had hij een wedstrijd in Frankrijk en kon dus niet aanwezig zijn. De deelnemers vandaag deden wel hun best dit record te evenaren maar kwamen er niet bij in de buurt. De winst ging in Hengelo naar Daniël Avant en Dorothé Vrieze.

De wedstrijd op de kwart triathlon spitste zich aanvankelijk toe op een strijd tussen Walter Monasso en Daniël Avant. Monasso kwam in de eerste startgroep als eerste uit het water, maar tijdens het fietsen moest hij in Avant al zijn meerdere erkennen. Later bleek dat in de tweede startgroep nog twee snelle deelnemers naar voren kwamen. Peter Kassenaar en Remco Kemper nestelden zich respectievelijk op de tweede en derde plaats. Erwin Heister kwam net acht seconden te kort om de derde plaats voor zich op te eisen. Monasso eiste uiteindelijk als veteraan de eerste plaats op en wist daarmee Wim van Hilst twee minuten voor te blijven.

De deelname van de dames bij de kwart was niet zo groot. Dorothë Vrieze wist deze wedstrijd met een overweldigende voorsprong te winnen. Bij de achtste triathlon wist de voormalige inwoner van Hengelo Roland Besselink met een nipte voorsprong van acht seconden te winnen van Pim ten Brinke.

UITSLAGEN 
TRIATHLON HENGELO

MANNEN ------------------------
 1 Daniel Avant    1:53:10 
 2 Peter Kassenaar   1:58:44 
 3 Remco Kemper    1:59:22 
 4 Erwin Heister    1:59:29 
 5 Walter Monasso   2:00:18 H40
 6 Rene Bosch     2:01:30 
 7 Nol Elsinghorst   2:02:01 
 8 Rob Nijenhuis    2:02:04 
 9 Henk-Jan van Goor  2:02:10 
10 Wim van Hilst    2:02:36 H40

VROUWEN -----------------------
 1 Dorothe Vrieze   2:00:55
 2 Yvon Beke      2:29:23
 3 Carolien Giesen   2:35:41
 4 Froukje Kersten   2:37:20
 5 Alma Brand     2:38:01

Bronnen:
Bert Veltman
Triathlon Hengelo