Stichting Triathlon Stein eert Henk Cals met gelijknamige award

STEIN – De Stichting Triathlon Stein heeft de `Henk Cals Award’ in het leven geroepen, een prijs die zij jaarlijks gaan toekennen aan de snelste jongen en meisje van de jeugd- en juniorenwedstrijden, ongeacht zijn of haar categorie, tijdens het Triathlonweekend in Stein.

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de Stichting Triathlon Stein werd Henk Cals met zijn vrouw Marianne extra in het zonnetje gezet. Naast een reischeque werd Henk verrast met de introductie van zijn gelijknamige Award. Daarnaast werd hij benoemd tot erelid van de Stichting. “We wilden op een gepaste manier stilstaan bij het afscheid van Henk en hem waarderen voor al zijn verdiensten voor de triathlonsport in Nederland en in het bijzonder voor Stein”, aldus interim-voorzitter Harrie Impelmans. “Met de Award blijft de naam van Henk aan ons evenement verbonden. We hebben gekozen om deze te koppelen aan de jeugd- en junioren omdat hij hiervoor altijd een zwak heeft gehad.” Henk Cals was zeer verheugd met de Award en het erelidmaatschap.

Het triathlonweekend in Stein vindt plaats van 24 t/m 26 juni met onder meer op zaterdag 25 juni het Open NK Triathlon Olympische Afstand en op zondag 26 juni de Lange Afstand Triathlon.

Bronnen:
Roy Gelissen
Stichting Triathlon Stein