Ook Stein verzekerd van uitzending in Studio Sport

STEIN – Studio Sport heeft toegezegd dat naast de ETU-race in Holten ook van het Open NK Triathlon over de Olympische Afstand (op 25 juni in Stein) een reportage gemaakt zal worden. ‘Stein’ kan dus ook rekenen op uitzending van een samenvatting in het veelbekeken sportprogramma. Dit is een welkome opsteker voor de organisatie, die in de afgelopen twee jaar toen zij gastheer waren van het NK over de lange afstand landelijke TV-aandacht moesten ontberen.

De toezegging van Studio Sport eindredacteur Rob van Velsen is kenmerkend voor de beleidslijn die Studio Sport al jaren voert met betrekking tot de kleinere sporten, namelijk dat het programma vrijwel uitsluitend aandacht heeft voor die disciplines die deel uitmaken van het Olympisch programma. Voor de Triathlonsport is daarnaast voor Almere vanuit historisch oogpunt vaak nog een uitzondering gemaakt, maar dat gold dus niet voor de lange afstand in het algemeen.

Bronnen:
Roy Gelissen
Triathlon Stein