Van de Biggelaar troeft Musters af in finale zwemloopcircuit

ROOSENDAAL – In de afsluitende wedstrijd van het Grontmij Zwemloopcircuit Zuidwest Nederland heeft junior Gerbert van de Biggelaar aan het langste eind getrokken. Niet alleen trok hij de winst in de wedstrijd naar zich toe, maar evneens sleepte hij het eindklassement in de wacht. Bij de dames ging de dagzege naar Sofie Hamers, maar de klassementszege kon Bianca van de Kieboom niet meer ontgaan.

Na drie wedstrijden stond Musters nog bovenaan in het klassement, doch dat kwam omdat plaatsgenoot Van de Biggelaar nog één wedstrijd minder had gedaan. Van de Biggelaar stond in Roosendaal voor een stevige opdracht: èn winnen, èn hopen dat Musters ten minste geen tweede zou worden achter hem. Alleen dan zou hij qua punten op gelijke hoogte komen met Musters, en als winnaar van de laatste wedstrijd zou hij dan tevens circuit-winnaar worden. De Oud-Gastelaar slaagde glansrijk in zijn eigen opdracht, en de na een blessure terugkerende Remy Vasseur maakte zijn feestje compleet door Musters van de tweede plaats af te houden.

In het zwembad De Stok verraste Leon Jacobse door na het zwemmen ruim als eerste aan het lopen te beginnen. Vasseur nam Van den Biggelaar en Musters op sleeptouw; zij tikten dertig seconden later aan. Vasseur kon bij het lopen lang in het spoor van Van den Biggelaar blijven en moest pas in de laatste ronde zijn jongere concurrent laten gaan. Musters kon het tempo van Vasseur en Van den Biggelaar niet volgen, maar kon zich wel verder optrekken aan de bijgehaalde Jacobse. In de sprint had Musters nog net wat meer over en werd derde.

Bij de vrouwen moest Bianca van den Kieboom genoegen nemen met de derde plaats achter Sofie Hamers en Sonja Jansen. Hamers en Jansen kwamen niet aan de vereiste drie wedstrijden waardoor de eindoverwinning naar Van den Kieboom ging. Terese van Lare kwam in Roosendaal niet aan de start door een rugblessure maar had in de vorige drie wedstrijden voldoende punten verzameld om de tweede plaats vast te houden voor Katja Botman.

UITSLAGEN 
ZWEMLOOP ROOSENDAAL

MANNEN -----------------------------
 1 Gerbert van de Biggelaar  46:47 H18
 2 Remy Vasseur        46:56
 3 Rob Musters         49:02
 4 Leon Jacobse        49:03
 5 Kevin de Pagter       50:09 H18
 6 Pieter van Hal       50:32 H40
 7 Jurgen Danen        51:45
 8 Bram van de Leden      52:41 H40
 9 Norbert Veringmeijer    56:05
11 Paul van Dijk        58:38

VROUWEN ----------------------------
 1 Sofie Hamers        58:04
 2 Sonja Jansen        58:55
 3 Bianca van de Kieboom   1:00:16
 4 Maaike Krimpenfort    1:03:37 D40

Bronnen:
Werkgroep Triathlon Zuidwest Nederland