Yvonne van Vlerken wint Zuiderster Plassenloop

REEUWIJK – Een maand na haar overtuigende winst in de Heinenoord Tunnelloop heeft Yvonne van Vlerken een nieuwe overwinning opgetekend in het Zuiderster Loopcircuit. Zaterdag was zij wederom de snelste dame bij de 53e editie van de Plassenloop in het Reeuwijkse Hout over 15 kilometer. Bij de heren won Mohamed Ben Sabahia.

Van Vlerken haar klopte al haar concurrentes ruimschoots. De atlete uit Krimpen aan de Lek finishte in 54.25, ruim vier minuten daarna pas gevolgd door Luci van Engelen, Karin Bastian legde beslag op de derde plaats.

Bij de heren was het een spannende strijd tussen Ben Sabahia uit Den Haag en Robert Ton uit Gouda. Aan de streep zaten er slechts twee seconden tussen de beide atleten.

Bronnen:
Frank Senders
Zuiderster Loopserie