Wim Nieuwkerk en Huub Maas twee en drie in Winterduathlon Geel

GEEL (BEL) – Wim Nieuwkerk en Huub Maas zijn zondag in Geel als tweede en derde geëindigd achter Super Benny Vansteelant. In totaal stonden er ruim 150 deelnemers aan de start in deze tweede editie van de Geelse winterduathlon. Armand van der Smissen had zich vanwege een knieblessure moeten afmelden.

Het bleef gelukkig droog zodat het mountainbike-parcours er heel snel en berijdbaar bij lag. Meteen in de eerste run zette Rob Woestenborghs er een geweldig tempo in. Vansteelant volgde zijn ploegmaat op de voet. Bij het mountainbiken kwamen de beide kemphanen de eerste van drie rondes nog samen door, maar bij het ingaan van de tweede ronde werd duidelijk dat Woestenborghs moeite had om aan te klampen. De derde ronde zette Vansteelant alle registers open en gingen bij Woestenborghs finaal de lichten uit. Hij kwam uiteindelijk als dertigste aan bij de tweede wissel en zou de wedstrijd niet meer verder voortzetten.

Achter Vansteelant ging het tussen Maas, Nieuwkerk en William Busch om de overige podiumplaatsen. De beide Nederlanders liepen in de eerst run weg van de Belg, waarna Nieuwkerk gestaag Maas van zich afschudde. Ze waren echter nog niet verlost van een sterk mountainbikende Busch. Pas in de afsluitende run werden de kaarten gedeeld toen de Belg wederom niet opgewassen bleek tegen het looptempo van Nieuwkerk en ook Maas.

UITSLAGEN 
WINTERDUATHLON GEEL (BEL)

MANNEN -----------------------------
 1 Benny Vansteelant  BEL  1.05.13
 2 Wim Nieuwkerk       1.07.02
 3 Huub Maas         1.07.59
 4 William Busch    BEL  1.08.21
 5 Geert Wouters    BEL  1.10.47
 6 Davey Smolders   BEL  1.10.56
 7 Wouter Wuilmus   BEL  1.11.11
 8 Youri de Buck    BEL  1.11.21
 9 Hans Moonen     BEL  1.11.27
10 Gert Scheers    BEL  1.11.30

VROUWEN ----------------------------
 1 Marieke Lobeau   BEL  1.22.55
 2 Marleen Stroomer  BEL  1.26.07
 3 Guus in 't Ven   BEL  1.29.56

Bronnen:
Duathlon en Triathlon in Provincie West-Vlaanderen