Sander Berk op het podium in ITU-race Zuid-Afrika

RICHARDS BAY (RSA) – Sander Berk, wederom overwinterend in Zuid-Afrika, heeft afgelopen weekeinde in de ITU Points Race in het Zuid-Afrikaanse Richard’s Bay de derde plaats behaald. In de wedstrijd, waarin tevens gestreden werd om het Zuid-Afrikaans kampioenschap moest hij alleen de in Duitsland woonachtige Zuid-Afrikaan Claude Eksteen en diens landgenoot Hendrik de Villiers voor laten gaan.

Het zwemonderdeel ging Berk eigenlijk zoals vanouds goed af. Vooral in het tweede deel van de wedstrijd kwam hij in zijn ritme en wist hij voorin de kopgroep uit het water te komen. De fietsronde was kort en erg heuvelachtig. Op de eerste heuvel, direct na de wissel, ging Eksteen er vandoor. In de groep erachter deed Berk samen met De Villiers het meeste werk, maar ze konden Eksteen niet meer bijhalen. Tijdens het lopen had Berk duidelijk last van de warmte (ruim 35 graden). Pas na de eerste helft ging het beter en kon hij onbedreigd als derde finishen.

Bronnen:
Sander Berk