Inschrijving voor recreatieve series Holten gesloten

HOLTEN – Onder toezicht van notaris IJzerman werd vrijdagavond de loting verricht voor de deelname aan de 21e editie van de Triathlon Holten. Tientallen belangstellenden volgden deze unieke triathlon-inschrijving. Dat de recreatieve triathlon in Holten zich mag verheugen op (zeer) grote belangstelling bleek vrijdagavond opnieuw. Ook dit jaar waren voor de achtste en kwart triathlonafstanden weer veel meer inschrijvingen binnengekomen dan dat er startplaatsen zijn.

Er moest worden geloot voor drie categorieën: de achtste triathlon voor Holtenaren, de achtste triathlon voor niet-Holtenaren en de kwart triathlon voor niet-Holtenaren. Voor de achtste hadden zich maar liefst 282 Holtenaren en 348 niet-Holtenaren ingeschreven; voor beide groepen zijn 210 plaatsen beschikbaar. Voor de kwart schreven zich 68 Holtenaren en 291 niet-Holtenaren in voor respectievelijk 70 en 210 startplaatsen. Hierdoor zijn alle Holtenaren die zich hebben ingeschreven voor de kwart triathlon automatisch geplaatst. De twee plaatsen die over waren in de groep voor Holtenaren werden ingevuld door atleten van buiten Holten. Atleten die in 2004 podiumplaatsen hadden behaald, hoefden niet mee te loten. Zij waren door hun resultaat van het vorig jaar verzekerd van een startbewijs. De deelnemerslijsten zijn eveneens te zien op de website van de stichting.

Naast de triathlon en als mogelijk alternatief voor de atleten op de wachtlijst en andere belangstellenden organiseert de Stichting Triathlon Holten op 15 juli een zwemloop. De zwemloop bestaat uit 500 m zwemmen en 5000 m hardlopen. Inschrijven voor de zwemloop kan ook via de website en is mogelijk tot 1 juli.

Bronnen:
Hendri Markvoort
Triathlon Holten