Stein strijdtoneel NK triathlon OD 2005

STEIN/ALMERE – De organisatie van de Dutch Mountains Challenge triathlon van Stein heeft voor volgend jaar weliswaar het NK lange afstand overgedragen aan Almere, zelf krijgt ze het NK Olympische afstand voor 2005. Stein neemt daarmee de fakkel over van Zundert. In het jaar waarin de NTB 25 jaar triathlonsport in Nederland viert, organiseert de stichting het Nederlands kampioenschap op zaterdagavond 25 juni, aan de vooravond van de lange-afstandsklassieker door de Limburgse heuvels.

Stein is al jaren een vooraanstaande wedstrijd. In eerdere jaren was Stein al gastheer van het EK halve triathlon (1988), het EK junioren (1992) en het EK OD (2000) plaats. NK’s heeft Stein al eerder gehad op de halve afstand en de laatste twee jaar op de lange afstand. Nu bij haar drieëntwintigste editie is dat voor het eerst het NK op de Olympische afstand.

Het parcours is gelijk aan dat van het EK in 2000: zwemmen in de haven van Stein, een fietsparcours over zes ronden en drie looprondes door de kern van het Maasstadje.

Bronnen:
Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Nederlandse Triathlon Bond
Dutch Mountains Challenge Triathlon, Stein