Huub Maas en May Kersens pakken winst in Soesterberg

SOESTERBERG – Huub Maas en May Kerstens hebben de Rob de Haas Memorial Duathlon van Soesterberg gewonnen. Maas bepaalde samen met Robert van der Werff de wedstrijd bij de heren. Bij de dames was het een one-woman show van Kerstens.

In het eerste looponderdeel van 10 kilometer namen beide atleten eerst gezamenlijk afstand van de rest van het deelnemersveld, alvorens Maas Van der Werff op een 40 seconden achterstand liep bij de wissel naar het tweede onderdeel. Tijdens het fietsonderdeel van 40 kilometer reed Van der Werff het gat naar Maas binnen 30 kilometer dicht. Hij passeerde Maas tijdens de laatste fietskilometers en begon met een voorsprong van 20 meter aan de afsluitende 5 kilometer lopen. Maas liep het gat naar Van der Werff snel dicht en nam de leiding over, om deze daarna niet meer af te staan. Hij finishte in een tijd van 1:52:38 en met een voorsprong van 15 seconden op Van der Werff. Derde heer werd Roland Besselink uit Ugchelen.

De strijd bij de dames ging vooral om de tweede en derde plaats. May Kerstens uit Utrecht nam de leiding in de wedstrijd vanaf de start op zich, en gaf deze niet meer af. De strijd om de overige podiumplaatsen werd eerst gevoerd door Susan Hagevoort uit Amersfoort en de lokale favoriet Rahel Bellinga uit Soest. Nadat Hagevoort lek reed voerde Bellinga de strijd met Rosalinde Bakker-Rens uit Edam. Tijdens het laatste onderdeel liep Bakker gestaag weg bij Bellinga die tot overmaat van ramp gepasseerd werd door de sterk lopende Eefke Vroemen uit Leusden.

De 2004 editie was door de weersomstandigheden een zware editie. De wind maakte het fietsen over de glooiende aanvalsbanen van het militaire oefenterrein “De Vlasakkers” erg zwaar. Deelnemers hadden de wind hier vol op kop en moesten direct daarna de beklimming van de “Soester Berg” inzetten. In de laatste fietsronde kregen de deelnemers ook nog te maken met een aantal korte stortbuien. Deze brachten de lichaamstemperatuur tezamen met de straffe wind aardig naar beneden alvorens de afsluitende loopkilometers volbracht moesten worden.

UITSLAGEN 
DUATHLON SOESTERBERG

MANNEN ------------------------
 1 Huub Maas      1:52:38 
 2 Robert van de Werff 1:52:53 
 3 Roland Besselink   1:59:34 
 4 Bas ten Harkel    2:00:30 
 5 Raimond van der Boom 2:00:50 
 6 Peter Timmer     2:01:00 H40
 7 Harry Ruumpol    2:01:44 H40
 8 Fokke Stoel     2:02:54 
 9 Robert Beute     2:02:58 
10 Pim Veeger      2:03:04 H40

VROUWEN -----------------------
 1 May Kerstens     2:17:47
 2 Rosalinde Bakker   2:24:38 D50
 3 Eefke Vroemen    2:26:38
 4 Rahel Bellinga    2:27:40 
 5 Marike Beute     2:34:17 
 6 Saskia te Velde   2:36:30 

Bronnen:
Iwan van Toren
Rob de Haas Memorial Duathlon Soesterberg