Resultaten Nederlanders in den vreemde

ABERFELDY (GBR) – Bianca van Dijk heeft gisteren de Schotse dames afgetroefd in het Open Schotse Kampioenschap in Aberfeldy. In de wedstrijd over de halve IM-afstand was zij samen met de Brit Stephen Sheldrake de snelste. Sheldrake noteerde 4:25:05, Van Dijk 5:01:50. Ian McClaughlin (4:42:43) en Kelda Spratt (5:23:35) gingen met de Schotse titels aan de haal.

HOOGLEDE (BEL) – Armand van der Smissen en Barbara Zutt waren succesvol in de duathlon van Hooglede, de laatste Belgische Super Prestige wedstrijd van dit seizoen. Van der Smissen won afgetekend bij de heren, na het vroegtijdig wegvallen van Joeri Vansteelant als gevolg van een blessure in de dij na een verzwikking. Zutt leidde de wedstrijd van start tot finish. Wel kwam Mieke Depoortere tijdens het fietsen nog dichtbij, maar was kansloos in de tweede run. Wim Nieuwkerk finishte ondanks een lekke band als tiende.

WEISWAMPACH (LUX) – Sander Berk eindigde gisteren als derde in de OD-triathlon van Weiswampach, op een minuut achter de nagenoeg gelijktijdig binnenkomende Axel Zeebroek en Peter Croes. Laatstgenoemde won de wedstrijd met een neuslengte.

HUECKESWAGEN (GER) – Bert Flier en Jerzy Kasemier stonden zaterdag aan de start bij de halve triathlon van Hückeswagen. Deze wedstrijd gold als het West-Duits Kampioenschap over de halve triathlon, tevens was dit een Bundesliga wedstrijd voor de afdeling West. Onder regenachtige omstandigheden werd de wedstrijd afgewerkt op een heuvelachtig parcours.

Tijdens het zwemmen kon Kasemier zich lang staande houden in de kopgroep, maar moest deze toch laten gaan. Ook tijdens het fietsen moest hij enige plaatsen laten lopen. In het laatste onderdeel werd de vijftiende plaats in de Liga veilig gesteld.

Flier stond een kwartier later aan de start voor zijn halve triathlon. Flier had vooraf gehoopt in een sterk startveld te mogen starten om zo voor de winst te gaan, maar hij moest in een andere serie het water in. Tijdens het zwemmen kwam Flier bij de eersten het water uit. Het fietsen moest helemaal alleen gedaan worden en hierdoor verloor hij kostbare minuten. In het afsluitende looponderdeel zette Flier de turbo aan. Echter, de de tweede looptijd was niet voldoende om in het algemeen klassement het podium te halen. Na de finish was Flier dan ook wat gedesillusioneerd over zijn prestatie “Er had veel meer in gezeten als ik in die andere startgroep gezeten had.” Maar om solo naar de vierde plek te stormen in een sterk startveld was toch zeer verdienstelijk. De uiteindelijke winnnaar, Marcus Foster, kwam in 3:34:51 over de streep.

Bronnen:
Gert Terlouw, Ruud de Haan, Jerzy Kasemier, Armand van der Smissen
Triathlon Scotland
ATV Hückeswagen