Paul ten Brink en Cindy Brussé snelsten in Binnenmaas

BINNENMAAS – In de negentiende editie van de Rabobank Triathlon Binnenmaas waren het gisteren Paul ten Brink en Cindy Brussé die hun concurenten in de kwart triathlon het nakijken gaven. Tijdens de triathlon was het vooral de wind, die het voor de triatleten zwaar maakte. Paul ten Brink zag zijn concurent Ronnie Babijn 20 seconden voor zich uit het water komen. Tijdens een sterk fietsonderdeel wist de man uit Bodegraven Babijn al voorbij te gaan. In het looponderdeel bleef Ten Brink vervolgens onbedreigd aan de de leiding.

Bij de dames was het Cindy Brussé die met een ijzersterk zwemonderdeel de basis legde voor haar succes. Alhoewel Joke Ritman sneller fietste en liep wist zij Brussé uiteindelijk niet dichter dan 40 seconden te naderen.

In de sprinttriathlon, die twee uur eerder van start was gegaan, was de nog slechts 15-jarige Tim Dullaart de winnaar. In een wedstrijd met vele positiewisselingen wist de Rotterdammer de twee veteranen Marcel van Deursen en Gerard Oomen voor te blijven. Bij de dames was het Carola Nell die door een sterk fietsonderdeel haar concurentes te snel af was. De Maassluisse finishte met anderhalve minuut voorsprong op Esther Geerlings.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BINNENMAAS

MANNEN -------------------------
 1 Paul ten Brink     1:51:45 
 2 Ronnie Babijn     1:52:51 
 3 Anton Mol       1:54:39 
 4 Remy Keijzer      1:55:03 
 5 Jaco van Buren     1:56:58 

VROUWEN ------------------------
 1 Cindy Brussé      2:12:31 
 2 Joke Ritman      2:13:13 
 3 Bianca van den Kieboom 2:18:10 
 4 Esther Buurman     2:21:47 
 5 Annie Berkouwer    2:25:26 

Bronnen:
Ricardo Bravenboer
Rabobank Triathlon Binnenmaas