NTB haalt Jerzy Zoladz naar Nederland voor lezing

NIEUWEGEIN – De Poolse inspanningsfysioloog professor Jerzy Zoladz komt op uitnodiging van de NTB en de Puma Nutritional Group naar Nederland. Op zaterdag 11 september aanstaande zal hij een lezing verzorgen over de fysiologische factoren die van belang zijn bij het ontwikkelen van kracht en het opbouwen van weerstand en uithoudingsvermogen van duursporters, zoals tri- en duatleten.

Jerzy Zoladz is befaamd vanwege de ontwikkeling van de naar hem vernoemde Zoladz-test, een testmethode waarmee de individuele fysieke capaciteiten van een atleet bepaald kunnen worden. Zoladz heeft veel ervaring in het werken met topatleten, waaronder verschillende Olympische medaillewinnaars. Tijdens de lezing zal hij de meest recente ontwikkelingen en praktische toepassingen van deze Zoladz-test voor atleten met verschillende doelstellingen en prestatieniveaus uiteenzetten.

De lezing wordt gegeven op het Nationaal Sportcentrum Papendal bij Arnhem en begint om 14.00 uur. Kosten voor deelname bedragen 10 Euro voor NTB-leden (15 Euro voor niet-leden). Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Bondsbureau van de NTB.

Bronnen:
Christie Brouwer
Nederlandse Triathlon Bond