Gosselink en Van Lubek winnen in Veenendaal

VEENENDAAL – Met grote overmacht wonnen Guido Gosselink en Ingrid van Lubek vandaag de sterk bezette triathlon van Veenendaal. De organisatie zag zich in de laatste dagen als gevolg van opkomende dreiging van blauwwieren op het laatste moment genoodzaakt om van zwemlocatie te wijzigen. Deze last-minute wijzigingen wisten zij overigens naadloos in te passen in het geheel.

Na het zwemmen was het nog de Belg Frederik de Vreese die verassend die leidde; op korte voet gevolgd door Hollandse zwembeul Casper van den Burgh. Gosselink volgde in een groepje daarachter met onder meer Wim Korving, Paul ten Brink en Arjan Schilder. Eenmaal op de fiets dichtte Gosselink binnen no-time het gat naar de Belg, waarbij alleen Casper van de Burgh zijn wiel kon houden. Met nog twee rondjes gemiddeld 43 km per uur op de teller bouwde het tweetal een voorsprong op van bijna twee minuten op de Belg en meer dan drie minuten op een achtervolgend groepje met Eddy Lamers, Wim Korving, Bert Flier en Paul ten Brink.

Bij het lopen handhaafde Gosselink een hoog tempo dat Van den Burgh – die dit jaar het nodige blessureleed kende – niet kon bijbenen. Vanuit het achterveld kwamen inmiddels Lamers en Flier opzetten, waarbij met name Flier liet zien in vorm te zijn. Met een looptijd van in de 33 minuten verwees hij Van den Burgh naar het brons. De Leidenaar kon ook al bijna de hete adem voelen van Paul Verkleij, die bij het lopen een zo mogelijk nog grotere opmars maakte, maar Verkleij kwam nog een halve minuut voor het podium te kort. Allen finishten echter op drie minuten van de winnaar, Guido Gosselink.

Bij de dames was de dominantie van winnares van Lubek minder groot. Bij het zwemmen lag de Bussumse nog wel voorop, kort gevolgd door Riika Kelja en Rina Zijgers. Op de fiets reed Bianca van Dijk echter naar voren. Met zo’n anderhalve minuut voorsprong kwam ze het parc fermé binnen, maar dit bleek niet voldoende. In de tweede ronde wist Van Lubek haar bij te halen. Kelja pakte brons.

UITSLAGEN 
TRIATHLON VEENENDAAL

MANNEN ------------------------
 1 Guido Gosselink   1:52:08
 2 Bert Flier      1:55:01
 3 Casper van den Burgh 1:55:17
 4 Paul Verkleij    1:55:49
 5 Eddy Lamers     1:55:59
 6 Frederik de Vreese  1:57:15
 7 Paul ten Brink    1:57:54
 8 Jurgen Claassen   1:58:06
 9 Wim Korving     1:58:42
10 Daniel Rewijk    1:59:00

VROUWEN -----------------------
 1 Ingrid van Lubek   2:07:41
 2 Bianca van Dijk   2:08:26
 3 Riika Kelja     2:09:16
 4 Mariska Postma    2:13:47
 5 Gonny Roosendaal   2:14:03
 6 Eva Janssen     2:14:49
 7 Cindy Brussé    2:16:40
 8 Irene Kinnegim    2:17:27
 9 Ginger Kidd     2:18:48
10 Rina Zijgers     2:19:19

Bronnen:
Bart van der Wal
Hydron Triathlon Veenendaal