Eddy Lamers en Gonny Rosendaal winnen in Doetinchem

DOETINCHEM – Eddy Lamers schreef vandaag de 21e Triathlon van Doetinchem / Braamt op zijn naam. Na Gendt en Didam zijn derde overwinning in de regio. Lamers kwam als eerste uit het water, op de voet gevolgd door junior Bas van der Zwan. Het tweetal fietste gezamenlijk op hoog tempo door en handhaafde de positie. De op enige achterstand uit het water gekomen master Harry Ruumpol fietste naar een derde positie.

Ruumpol deed in Doetinchem maar liefst zijn zesde wedstrijd in 8 dagen. De sportieve veelvraat voltooide het weekend ervoor een Olympische afstand in Veenendaal, doordeweeks drie korte wedstrijden uit de Twentse Triathlon Tour, en daags ervoor nog de tourfinale, een achtste triathlon in Wierden. Bas van der Zwan deed ook enkele van deze sprint-wedstrijden mee, maar zag af van de wedstijd in Wierden. Bij een duathlon op woensdag was hij ten val gekomen, waarbij hij een schaafwond op de onderarm opliep. Hoewel hij hierdoor in Doetinchem wat ongemakkelijk in het ligstuur lag, slaagde hij er toch in als eerste te wisselen na het fietsen.

Tijdens het lopen stelde Lamers, die op eigen website al vermeldde in een goeie loopvorm te steken, echter orde op zaken. In de eerste van de vier loopronden rond recreatieplas het Stroombroek liep hij al 40 seconden uit op van der Zwan. De 5-VWO leerling kon echter tevreden zijn met zilver tijdens zijn debuut op de kwart triathlon. Van der Zwan startte sinds jaar en dag op de achtste in Doetinchem en won deze vorig jaar nog. Dit jaar had hij de wedstrijd uitgekozen voor zijn eerste kwart triathlon ooit.

Snelste dame van de dag was Gonny Rosendaal, gevolgd door Helga Jeurink en Dorothé Vriesde. Bij de achtste triathlon wonnen John Aalbers (58:21) en Ineke Westerling (1:07:58).

UITSLAGEN 
TRIATHLON DOETINCHEM

MANNEN ----------------------
 1 Eddy Lamers    1:49:52 
 2 Bas van der Zwan  1:52:59 H18 
 3 Harry Ruumpol   1:55:00 H40 
 4 Laurent Cecillon  
 5 Bas Bluyssen    1:56:39 H40 

VROUWEN --------------------- 
 1 Gonny Rosendaal  2:06:21 
 2 Helga Jeurink   2:14:42 
 3 Dorothé Vrieze   2:16:11

Bronnen:
Bart van der Wal
Triathlon Doetinchem